Pověst z moře

Pověst z moře

Anotace: ..a postupně vlny zdola roztáhnou se v širá kola...

Každý večer Bludný Přízrak
brázdí vody širých moří,
staré plachty má starý vrak,
a na západě slunce hoří.

ON však znovu vyjde vzhůru
po schůdkách až na palubu,
nevnímajíc černou bouři
a na západě měsíc hoří.

Přes oko pásku,muž to starý,
jen dýmku svou si klidně kouří,
život pro něj mnozí dali,
a na západě moře hoří...

Zachoval klid,
proč by šílel,
pro něj zemřel jeho lid,
splatit to byl jeho úděl.

Kýl pomalu v dýmu mizí,
loď se třese,rachotí,
ON pohledem úspěch sklízí,
teď už není úniku.

Náhle hrom a loď se tříští,
i s ním mizí v hlubinách,
začíná žít život příští,
napočítán v hodinách...
Autor Úsměv sedmnáctky, 21.10.2007
Přečteno 493x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí