Čas (a) zlý pán

Čas (a) zlý pán

Anotace: Básnička ze začátku roku. Opět z války, nevím, jak mě to napadlo...

Až výstřel ztiší
křiky zmrzačených těl,
až utichnou, neříkej,
že osud tomu chtěl.

Vím, že čas jen stěží
zastaví prostý lidský tvor,
bijí zvony z věžích,
troubí jeleni z hor.

Avšak hrůzy světa
čas ne a ne nésti pryč,
stačí jedna věta,
v nesprávných rukou bič.

A začátky?

Děcko z malé šarvátky
bolístko si hojí,
za pár let dbá jen na statky.
Jako generál v boji.

A ač snaha jedněch
může být sebevíc veliká,
zpěv ptáků dál
za zvuků střelby zaniká.
Autor Linushka, 29.10.2007
Přečteno 344x
Tipy 6
Poslední tipující: forever, Agnesita, Já Esther Ruth
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí !

30.10.2007 16:30:00 | anti-HERO

tak to mě potěšilo, názor mistra, s díky se klaním;)

29.10.2007 20:40:00 | Linushka

tak ta se mi líbí. má názor a vůbec celkově je dobrá.

29.10.2007 20:24:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí