Lidé bezcitní?

Lidé bezcitní?

Anotace: ... jsou lidé opravdu takoví? Šediví, uspěchaní, studení... Snad odraz podzimní nálady... snad pocity z citů druhých...

I květiny pláčí
nad lidským bytí.
Jak jen může něco
tak prázdné mít žití?

Bytosti lidské
už necítí vůně,
nevnímají barvy,
duše jejich stůně.

Neslyší tóny,
jenž libé být měly,
zapomínají,
co vzpomenout chtěly.

Ubližují druhým
však sobě nejvíce,
svědomí dlouho už
neviděno kajíce.

Jsou dávno jinde,
mimo odvěkou sázku,
zda lépe nenávidět,
či věřit v lásku.

V zapomnění temném,
tam city naříkají
vzhůru, k lidem, marně…
Skomírají v beznaději.
Autor Linushka, 29.10.2007
Přečteno 312x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí