Monolog pacienta

Monolog pacienta

Anotace: -

Slunce svítí na lány lněné
nebe je modré a horký vzduch
fouká na písky prosluněné
a nad tím vším můj mocný duch

Jsem spoře oděn a vím, že mohu
zastavit čas a smazat bytí
sledovat všechno, v každém rohu
obsypat svět voňavým kvítím

Stvořil jsem dívku milující
mým srdcem taktéž milovanou
plavých vlasů a růžových lící
však společností nespoutanou

Ten sen byl věčný, nekonečný
já byl bůh a já byl světem
já v sobě samém přebytečný
já, pohnut myšlenkovým vzletem

Avšak po čase je všechno marné
jen sem tam vyslovím pár vět
láska, rozkoš, vše je jednotvárné
k čemu stále přestavovat svět

Vesmírem létat? To je nuda
stavět chrámy, věže, katedrály
v zemi zlato, stříbro, ruda
v ulicích hospody a bary

Vyhrávat války a stát se králem
dobývat města plné válečníků
mít kurtizány, celý harém
a kynout davům s gesty díků

Pak už nebylo nic co nešlo
v mých očích bylo všechno mnou
do mých dlaní vše se vešlo
a já věděl, že dny poslední už jdou

Po probuzení pocítil jsem břímě
zpocený a s prázdnotou,
a pak přišli, odvedli mě,
se samozřejmou prostotou.
Autor Metcheque, 03.11.2007
Přečteno 475x
Tipy 13
Poslední tipující: Dominik Plesr, ziriant, kejtyyy, Albertinka, jsem nikdo, prostě já, Elena Suchomel, lamiela, Montynka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi Tvůj způsob psaní... Jsi originální a umíš své myšlenky krásně zaznamenat v básni, navíc spousty Tvých názorů sdílím :) Moc hezké...

13.03.2009 14:22:00 | kejtyyy

Nádherně se čte a máš pěkný, nevnucený rýmy. =)

06.05.2008 23:39:00 | Albertinka

Poetická, snová, líbí se mi. Neodvážila bych se situovat a tvořit z pozice Boha, ale píšeš jej s malým "b", takže to vnímám jako podtržení myšlenky. Jsi prostě velký snílek:)).

23.12.2007 11:32:00 | prostě já

no trochu patetické(čekala jsem zase nějakou srandu...), ale zajímavé. Asi marnost nad marnost

10.12.2007 16:18:00 | lamiela

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí