Hospodský dobytek

Hospodský dobytek

Anotace: nic moc, jen další depka z života.....

Kouř, pivo všude rozlité.
Ne, nejsem člověk.
Jen dobytek.
Dobytek co jen na porážku čeká.
Hlubokých myšlenek neustále se leká.
Ten který neví, zda zemřít či žít.
Tělo je spoutáno.
V myšlenkách dutý klid.
Snad zemřít, jako dobrý nápad by se zdálo.
Co jen od života chtít.
Hodně, nebo málo.
Smrt proudí všude kolem.
Bez hnutí dál, chlastám za hospodským stolem.
Nevím jak se to jenom stalo.
Co křídla slovům dalo.
Že lítají všude, stále.
Snad dosáhnout chtějí toužených dálek.
Já bahnem se brodím.
Nevím, zda, co v tom hnusu svém krásného plodím.
Ani proč.
Krev zežloutla mi.
Je jen smradlavá moč.
Srdce dávno přestalo být.
Snad ani nechci žít.
Otravuji vzduch všude kolem.
Přesto neschopen dál.
Sedím za hospodským stolem.
Autor Plato, 07.11.2007
Přečteno 315x
Tipy 3
Poslední tipující: Vlk v rouše, Zirka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsem z toho v šoku a to se mi děsně líbí...mám ráda,takhle kruté básně,protože už to tak na světě chodí.Je drsná,ale je v ní spousta pravdy a líbí se mi,že se nebojíš cokoliv říct...posílám ti supertip:o)

21.11.2007 22:00:00 | Zirka

Běž se projít,
člověče,
a neseď pořád u toho hospodskýho stola,
zkus nepít,
člevěče,
jsi básník a ne kus vola.

07.11.2007 15:40:00 | Veríssek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí