Matylda

Matylda

Anotace: jelikož jsem poněkud zlenivěla, přidávám věc ze školy..jde o pokus o volný překlad Tom Trauber´s Song od Toma Waitse

Jsem bídnej a starej, tak ještě mi nalej,
dnes měsíc to zaplatí
hej, Franku, buď kámo, já vrátím to ráno,
teď musím se vytratit,
k tanci vzít svou Matyldu, ploužit s Matyldou, pít,
než lidmi se zaplní sál.

Už je to pár tejdnů, co nevím, jak dál,
těch vojclů všude nechci se ptát.
Můj krach je jim putna, tak hlavně, když chutná,
proč já bych je zajímal?
Chci jen tančit s Matyldou, ploužit s Matyldou, pít,
než lidmi se zaplní sál.

Všiví psi na mě vrčí, já radši se krčím
za taxíky v ulicích,
Za ten štych na mé paži, to si fakt musíš zažít,
pak by tě, kámo, přešel smích
Krev s whisky se míchá a v okně stín siluet,
ta dýka mi nedá spát.
Musím tančit s Matyldou, ploužit s Matyldou, pít,
než lidmi se zaplní sál.

Když je můj svatej v tahu, tak oceň tu snahu
a rychle mi pusu dej,
ať civěj, jak blumy všichni kolem, co záviděj,
klidně i lačný holky na prodej,
když tančím s Matyldou, ploužím s Matyldou, vím,
že lidmi se zaplní sál.

S almužnou jděte mi k šípku, když se blíží můj soud,
pro snění není správný čas
Teď jen chráním svou kůži, jen ať ve zbroji chlapů houf, dobře cítí, co se sváří v nás,
když tančím s Matyldou, ploužím s Matyldou, vím,
že lidmi se zaplní sál.

Furt se ptaj různejch lidí, každej práskne, co vidí, každej čeká na tuhle šou
Na Matyldě je vina, může být pravda jiná, když se šíří tak dlouho kolem nás,
co tančím s Matyldou, ploužím s Matyldou, vím,
že lidmi se zaplnil sál.

Starý kufr teď složím v hotelu na nároží,
dokud rány se nezhojí.
Ženským bránit se musím, jejich parfém mě dusí,
Dobrou noc metařům dám, ať oheň nezhasne nám,
dobrou noc, Matyldo, jdu spát…
Autor ukume, 10.11.2007
Přečteno 380x
Tipy 2
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to povedené

17.07.2009 14:44:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí