dvojdílná ženě ze snu

dvojdílná ženě ze snu

Anotace: nic není takové...

I.

byla by škoda ti neříct
že jsi krásná
ale vyslovím-li to
utečeš mi

vmetu ti to do tváře
už dneska večer
abych měl klid aspoň já sám
ale strach nezmizí

strach z toho
že se ušklíbneš
a budeš krásná dál
i po tmě

nebo ti neřeknu nic
a budu hrát roli tragickou
a zároveň sedět v osmé řadě
abych dobře viděl

byla by škoda ti neříct
že jsi krásná

II.

na místě kde kameny
vypadaj jak kostky droždí
mi došlo že krása to není
je to jen moje přání zoufalé

naopak - jsi šereda
a tryská ti to přímo z duše
moje blbost
že jsem brejle nesundal už dávno
a hůl nikam nezahodil

každé slůvko které ti vyklouzne
by smyslem neobstálo ani
mezi kameny
co vypadaj jak kostky droždí

naděje pomálu
iluze v kanálu
do kopru pomalu
Autor Michal Kvido, 10.11.2007
Přečteno 298x
Tipy 5
Poslední tipující: HarryHH, simsa, Beepat
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Iluze ... na draka
odešla ... a kdáká
naděje pomálu,
... a rozum v penálu ..

14.11.2007 17:36:00 | HarryHH

žádné hry nehraj a chovej se dle toho, co Ti bylo dáno! Pokud je ta pravá bude zamilovaná a budete zamilovaní. Pokud není, stejně to nedopadne. Žádné masky, žádné hry... Báseň moc pěkná je.

13.11.2007 09:39:00 | simsa

..Dějou se to někdy vjeci v životě :o) ...kameny, co vypadají jako kostky droždí ... to je fakt dobrý :o))), povidlová básenka.

11.11.2007 00:36:00 | Beepat

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí