Kdo jsi

Kdo jsi

Anotace: Řada Praktika z literatury, i když ne tak docela. Je to starší věc, ale má nejmilejší báseň. V duchu symbolismu.

Ozývá se smích a pláč,
nikdo neví, co jsi zač.
Jsi šašek, či král,
či dudák, co tu hrál.
Jsi radost a štěstí,
přitom plný bolesti.
Jsi anděl,
nebo ďábel?
Smál jsi se, nebo bál,
na tuláka sis hrál.
Radost či smrt,
víš prd.
Smůla či štěstí
a rána pěstí.
Nemluvíš,
jen stojíš.
Stojíš a mlčíš,
tiše přemýšlíš.
Každý stojí,
asi se bojí.
Mají strach,
vítr víří prach.
V očích slzy máš,
tak proč se usmíváš?
Proč jsi,
kdo jsi?
Autor Rikitan, 13.11.2007
Přečteno 277x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, enda
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdo jsem, nevím sám, ten tip za to stál.

13.11.2007 23:26:00 | Psavec

tohle je bezva básnička bodík je zasloužený

13.11.2007 22:03:00 | enda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí