Ukřivděný kvítku

Ukřivděný kvítku

Anotace: Ze života

Kvítku modrý,
hlavu sklopenou máš.
Vše ale změní se,
až přijde tvůj čas.

Zatím mlčíš,
slzy v očích máš,
chlad okolo tebe,
mráz už nevnímáš.

Hle kamarád tvůj,
na pomoc ti jde
Slunce velké, horké,
brzy se rozžehne.

Slunce rozhání chmury,
je s tebou, a ty to víš,
ty hlavu obdivně zvedáš,
a mlha klesá níž a níž.

Teď už usmíváš se,
na celý pokořený svět.
Ať nyní stydí se on
a vidí tvůj nádherný květ.

A tak kvítku, pomněnko modrá,
vždy přítel na obzoru se objeví,
třebaže nečekáš to.
Snaž se tedy neklesnout a být vždy
připravená, paprsek ať vidíš.
Autor Leňórek, 17.11.2007
Přečteno 319x
Tipy 5
Poslední tipující: Bíša, Frenci, Blázen? =), jára spots
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jakože úplně užasná básnička....a jako jo...a není to tím, že jsme kamarádky...moc se mi líbí...

30.11.2007 19:36:00 | Frenci

I mě se docela líbila... =)

25.11.2007 15:27:00 | Blázen? =)

krásný...

22.11.2007 14:53:00 | jára spots

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí