Roční období

Roční období

Anotace: Dětem

JARO

Na stůl dávám luční kvití,
slunce na ně oknem svíti,
jejich květy krásně voní,
stejně jako květy loni.

LÉTO

Když jdu přes den po poli,
srdce mě i zabolí.
Kolem mě jsou slunečnice,
vlčích máků je tu více.
Léto u nás krásné je,
zvlášť, když je tu neděle.

PODZIM

Kolem mě už žloutne listí,
vítr kolem uší sviští.
Hejna táhnou dál a dál,
kdo nám krásný podzim dal?

ZIMA

Už nám padá snížek bílý,
na ledě teď tančí víly.
Přišla zima, zima krásná,
vychází nám hvězda jasná.
Autor semiramis, 07.06.2005
Přečteno 311x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí