Místa utichlá

Místa utichlá

Anotace: Návštěva hrobů lásek minulých

Pod skálou rozeklanou
větrem a vodou čirou
spí víla
těžkým snem
který jí duši plní
kolébavou písní
zkřehlou ranní oblohou
kryjící závojem
utkaným ze stínů
poslední výdech nešťastného Fauna.

Je ticho
a oči pod mrakem
obočí i hladkého čela
po kterém proudí vlasy v pramenech
aby uškrtily
poupata úsměvů naděje
nového dne
ve kterém Faun umírá
a víla probuzením
se mění v smrtku bezcitnou
co život kolem zháší.
Autor Jan Urban, 07.06.2005
Přečteno 293x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí