"Vládci"

"Vládci"

Anotace: ***rád uslyším, Váš názor*** (na básničku i na téma)

Bush, Blair, Arafat,
chtěli by jen vyhrávat.
Jsou to vládci mocných "světů",
ale taky viníky spousty střetů.
Střety ve kterých teče krev,
jen protože nákázal to vládce - zjev.
Krveprolitích dost a dost,
jakoby "mocným" pro radost.
Bush a Blair, stejná pakáž,
jít bojovat sami na to nemaj kuráž.
Ale jiný místo sebe do boje posílaj,
pozůstalí pod náporem slz jen oči zavíraj.
Mladí kluci v Persii bojujou,
"mocní" doma burzu sledujou.

Přicházejí s otevřenou náručí,
ale rozkaz: "Dobýt!" poručí.
Hlasají proti Sadámovi ochranu,
ale jdou si pro zásoby uranu.
Vychcaný jsou,jak do sněhu díra,
když tanky mezi domy projíždí,kdekdo na ně zírá.
Za spasitele je ňácí lidé mají,
jiní kulkama je přivítají...
"Jiných" je tam,ale více,
i když neholdují politice.
Došlo jim,že přišli brát,
a jen před medii na hodný si hrát...
Autor Tomíno..., 27.11.2007
Přečteno 231x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí