Dobro a zlo

Dobro a zlo

Anotace: ...

Znám dobro a zlo jsou světa vládci,
Každý svou cestou toulá se,
Jeden jak druhý jsou lidí rádci,
Do všeho jeden i druhý motá se.

Jak černá s bílou drží nás se ruku,
Vraždě či lásce vyskočí po krku,

Vždy vládne jedna a nebo druhá,
Najednou vládnout nemohou,
Trvání vlády je krátká doba,
Není jim přáno člověčí touhou,

A tak se perou jak kočka s myší,
Na chvílí útočit pak spočnout v skrýši,
A přesto společně světem se kradou,
Dobro jde s úsměvem, zlo vládne zradou.

Šeptají každému do ouška,
Své rady, slova slaďoučká,
Na každém z nás však potom je,
Zda rady a které poslechne.
Autor Frosty28, 02.12.2007
Přečteno 253x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí