sir real II. - Závěr

sir real II. - Závěr

Anotace: konec prvních scén

S neúnavností v zádech,
kráčeje do strmého kopce;
uprostřed plání,
kde supi se občas zjeví,
narážím na staré známé - jako na jehlách.

Pohled uhne,
na loukách plaší motýli,
pár kulis,
kde zlehka dýchá nostalgično,
drolící se omítka
uvízla za nehty - slepcem už nikdy!
Domy města,dnes už písek,
co padá z mechu
do pozdvižené dlaně,
to vše něco znamená,
symbolistická všemocná je nemocná.

Táhlé volání po mršinách,
kde topoly prorostly poslední zbytky těl,
pozůstalí postiženi rodnými kořeny,
vztyčili jim kříže,
však přes ohrady
jen hromady kamení..
Neohlížet se a ani nedýchat,
ať se i to smítko nezvedá,
doufat,
že se nic nezmění.

Žij současností
Autor animovaný medvídek Pů, 14.12.2007
Přečteno 273x
Tipy 4
Poslední tipující: pejrak, prostě Zuzana, stmivani.na.lepsi.casy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Záčátek mě moc neoslovil, ale ten konec, moc dobré!

20.12.2007 16:49:00 | prostě Zuzana

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí