Léto, co hrdla stahuje.

Léto, co hrdla stahuje.

Anotace: O koloběhu letních dnů a nocí stejných v každém roce.

Sbírka: Smutky mé

A opět vábí
louky vůní sena
v bzukotu včel
a září slunce pálivého
co promění dívky v ženy lákavé
snědostí kůží
laní ospalých
které ve stínu stromů
ještě více ztmavnou
k lákání roztoužených očí
jež víčka sklápějí.

A opět vábí
louky vůní chrastavců
v tichém letu netopýrů
a září světlem hvězd
co mění muže v berany
s myslí zatvrzenou touhou
kde krajinou zní
zoufalý křik nešťastných paniců
že nebyly naplněny sny
z představ nocí zimy.

A opět vábí
louky vůní rosy chladivé
zdobené stříbrem pavučin
spoutaných perel
které žal i smutek v sobě nesou
aby vlákna
spředená v lepivé oprátky
zachytila
slzy těch
jež láska minula.
Autor Jan Urban, 13.06.2005
Přečteno 475x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí