Prázdno

Prázdno

Anotace: tam, kde není plno....

Vše ve víru se točí
Já v pohybu ustrnul
Vášeň rve se z chladných očí
Silně křehké ruci si mnul

Vítr nabral naruby směr
Z plachet vzal ho bezezbytku
Vesmír vzdal se černých děr
Záhon pohřbil živou kytku

Panna řekla poslední ANO!
Plná nic jsou mi dostupně drahá
Noc převlékla se za ráno
Před zrcadlem oblečeně stojíš nahá

Zákon platíc pro ty jiné
Den, kdy první se stal poslední
Jak soud pouze pro nevinné
Kalendář odpočítá zbytek mých dní

Na nočním stolku budík se natahuje
S ránem objevil se západ
Jak kat svou oběť obhajuje
Místo nemoci dostal jsem nápad

Čas ubírá se všemi směry
Říká se, že dobu jsem zaspal
„Přiměřeně těmi nepoměry“
V dáli pacifista křičí pal!

Vrcholu dosáhl jsem na dně
Světlo vnímám temně
Teď mohu říci klidně
Ta doba zaspala při mě
Autor Breakthru, 26.12.2007
Přečteno 222x
Tipy 6
Poslední tipující: BARBYE, pejrak, Eiffel
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

všechno na ruby tu je a nedá ti pokoje-zajímavá báseň

25.01.2008 19:44:00 | mikyša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí