Modlitba osvobození od material. života

Modlitba osvobození od material. života

Anotace: Volání o únik z materialistického života, který tu žije všude kolem v lidském světě.

O má duše,
poklesli jsme
ze světa Pravdy
do materialistického života hmoty.
O má duše,
nešt´astné žijeme
v tomto materialistickém světě.
Co dělat?
Co si počít?

Za rozbřesku dne
i při západu slunce
s bolavým srdcem
voláme: ,,Bože!"

Tento pozemský
materialistický život
je jako mlýnský kámen
a ten drtí srdce naše.
Nyní žijeme v těchto
rozbouřených vlnách života
a tak se jen modlím,
aby Jsi mne Pane Života
zavolal zpět k Tobě.

Zde žiji, můj Pane,
odtržen od Tvé důvěrné blízkosti
setkávajíce se s nechtěným
už celé ty dlouhé roky!

Trmácím se z místa na místo
a hledám pokoje,
hledám spočinutí u klidných vod,
nic však nenalézám
v tomto pomíjivém světě.

Vytrhni mne Pane můj
k Sobě z mého žaláře.
Být paprskem slunce,
milejší by bylo
než žít bez Tebe
materialistický život.

Být potůčkem v lese
či písní úsvitu,
milejší by bylo
než člověkem v této hrozné době.

Kam se utéci?
Kde z klidné vody moci pít
a kde od rána do noci
mosi sám sebou být?

Kéž bych i jen zrnkem písku
-však u Nohou Tvých-
mohl bych být!

Hare Krišna Hare Krišna
Krišna Krišna Hare Hare
Autor Koli, 27.12.2007
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí