Carpe diem

Carpe diem

Anotace: Renatka věčnou múzou a inspirací slov z latiny...

V rukou držím pár okvětních lístků
sirného květu...

CARPE DIEM

A je to život, co bublá mi v dlaních
jako potůček Kristových činů stočený
v piruetu.

(CARPE DIEM)

- rty políbené vínem -
- carpe diem v nich polykající
ohnivou záři
- z božského oka přímo v srdci
- láska hrající symfonii cvrčků
- snítky štěstí na tváři

********* a Ty *********
Tak zvláštně tajemný.
Ty, co vychutnáváš slávu
v brčku.
Ano, do hvězdných pohárků
vnořené city dvoubarevné
slámy
já uctívám a cítím,
neboť vše, co carpe diem
z božského jsoucna
na dně vína
v růži vine,

je tak krásné jako Ty.

Jsi slovo uvnitř světa,
ani po sté neztratíš
aroma,
jež lidem plyne po jazyku,
když šeptají tiše
v stavu beztížném
Tvé jméno

CARPE DIEM
Autor Jasmin de Paris, 15.06.2005
Přečteno 329x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí