O slzách Orfea

O slzách Orfea

Anotace: Je mi smutno

Když zní
ten tichý tón
v mollových hloubkách bezděčných
mysl se v propast noří
a očím dává matný lesk
ve třpytu stříbra
slaných slz.

Tak každý hledá
lásku svou
v temnotách duše vlastní
a bojí za ní ohlédnout
přidušen bázní nezměrnou
že ona propadne se
mezi stíny
a on vyjde k modrému nebi
jen proto
aby na svou lyru hrál.
Autor Jan Urban, 16.06.2005
Přečteno 326x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí