O myších a lidech a jiných pakárnách

O myších a lidech a jiných pakárnách

Anotace: kdo nečetl Steinbecka, nebude asi chápat vůbec, a kdo ano, těžko říct...

ej, černá kočka přes cestu
pátek třináctého
a ještě šílená erí
vy se mě nebojíte?
no to já zase jo
mohla bych se pokousat

rumová příchuť v pralinkách
a žádný rum
já jsem tak naivní
zdálo se mi stylové opít se rumovými pralinkami
a ony neobsahují líh
vhodné i pro děti

copak jsem dítě?
jo a hraju si
se sirkami
s noži
s rtutí z teploměru
a s půl deci vlastních předsevzetí

stín lustru na stěně
vypadá jako medůza
stejně mě tu všechno žahá

půl litru kečupu k fazolím
si nechte, lennie a georgi

půjdo do hor
najdu si vlastní malou myš
a budu ji hladit a hladit a hladit
radši bych byla sama malá myš

lennie, lennie, vem mě s sebou
půjdo s tebou
za králíky
natrháme jim jetele
georgi, vem mě s ním pryč za králíky
koupila bych mu myš plyšovou

chtěla bych být plyšová myš lennieho smalla
aspoň jednou jedinkrát bych byla k něčemu užitečná

kolik je na světě lennie smallů
kteří se nikdy nedočkají
svých králíčků

černá kočka a bláznivá já
a naivní úvahy o životě
rumových pralinkách
kečupu k fazolím
a nesnesitelné potřebě NĚCO udělat
na to je moc pozdě
nebo brzy
nebo obojí
ale to NĚCO je tak blízko
jako byli králíci
lenniemu
Přečteno 298x
Tipy 12
Poslední tipující: pejrak, drsnosrstej kokršpaněl, hanele m., Barbr, Lisa.Ginmi, Lukáš Rymeš, Heda, Honza Vašek, LisSe, Vladimír P.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

o myších a lidech

Ztratila jsem TO
PROČ ŽÍT
tak proč žít?!

... a pak mi někdo dal malou bílou myšku...

:o)

22.01.2008 00:22:00 | hanele m.

Stainbecka jsem sice celého nečetla, ale jsem dobře obeznámena s dějem i stylem, takže myslím dokážu pochopit. A také jsem velmi dobře obeznámena s tebou, šílená Erí, takže jak bych mohla nepochopit :-)

04.01.2008 19:06:00 | Lisa.Ginmi

...ty jo!

04.01.2008 14:39:00 | Heda

sic jsem Steinbecka nečetl, ale báseň je hezká a lehce vzdorná...

03.01.2008 16:58:00 | Vladimír P.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí