Pařížská...

Pařížská...

Anotace: Na motivy hudby Peste Noire

Paříž na černobílých fotkách;
kalem a hnilobou páchne Siena,
v ulicích Černou Smrt potká,
kdo bloudí jimi a oči nemá.

Uslyší pekelné kvílení
z chrličů, a zvony notredamské.
Vize tato rozum vyplení,
ať chudině nebo sortě panské.

Opilé stíny se sunou po zdech,
noční ulice krmí se spleenem.
Ze setmělých oken se povzdech
line, krev zaměnila se s vínem.

Žebrota umírá svou bídou,
zpití kupci plazí se zpět domů;
a s morem úpadku sem přijdou
mrazivé časy se zvuky hromů.
Autor Žiťa, 09.01.2008
Přečteno 235x
Tipy 2
Poslední tipující: excited, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná.

10.01.2008 00:17:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí