Osud

Osud

Anotace: Osud,to je tlustá kniha, však nezměníš ho, je jak mlha. A mlhu nechytíš, to ty dobře víš!

Sbírka: Juvenilie aneb Mizerné střípky mizerného bytí

Ty to jistě dobře víš,
že svuj osud nezmeníš.
S tvojí cestou ti nikdo nepomuže,
a ani ti ten správný směr neukáže.

Ty však stál musíš jít,
a svuj život musíš žit.
Na osud svuj nehleď,
však v rukou ho máš sám,
zas strácíš svuj přehled!
A prázdný máš svuj krám.

Ty cestu si dál prosekávej,
a dál zustaň svuj a správnej!
Myslíš,že svuj osud znáš,
však říjde změna smeru.

To ty víš a už máš zas to své tušení,
že tvuj osud se nezmění.
Ta osudná křižovatka,
mlhu protl ostrý zvuk.
Nad místem se vznáší smrtka,
proč takovej osud má zrovna tenhle kluk

Další den snad příjde změna
A ty v te chvíli tiché.
Hlavou proletí myšlenka,snad je ti verná.

Osud,to je tlustá kniha,
však nezměníš ho, je jak mlha.
A mlhu nechytíš,
to ty dobře víš!
Autor Jan Václav Znojemský, 17.01.2008
Přečteno 383x
Tipy 1
Poslední tipující: zzlatý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí