Myšlenky na mládí

Myšlenky na mládí

Mazlím se myšlenkami
na své mládí.

V hlavě mně zní
luční zvonečky,
utíkám po lukách,
bosé nožičky se
koupou v ranní rose,
v červené sukničce
točím se dokola,
padám mezi kvítí,
mé mládí mně kukačka
přivolá.

Jsem tak volná.
Své paže k životu
napřahuji,

jsem to já,

poznávám to děvče z luk,
má smělý pohled,
nenosí šíp a luk
a přece svou láskou
jak do terče zasáhne.

Šťastna jsem,
že poznala jsem mládí,
mám radost,
když život tak pádí,
ze západu slunce
nad obzorem,
ze své mysli,
která zpívá sborem
jak krásné je stále žít.
Autor devcatko z jetele, 17.01.2008
Přečteno 243x
Tipy 7
Poslední tipující: el viento, J.Švihovský, takova, STIMPRE
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Protože jsem stejného stáří, hodně se mě to dotýká. Naposledy když jsem si přečetl básničku : "To vám píše stará protivná ženská", musel jsem jí tu vystavit, protože je to něco co osloví každého.

23.01.2008 23:52:00 | J.Švihovský

Šťastná to žena,řekla by kněžna,já nemám na co vzpomínat.
"Ty stará harfo"..tím jsi mě teda dostala haha.

18.01.2008 08:48:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí