Duše čistá

Duše čistá

Anotace: ...leč ne šťastná.

Duše průzračná a čistá,
srdce lásky plné,
mírná, však sebejistá,
překoná srázy strmé.

Jen náznak a hned pomoc dá,
na sebe ohled nebere,
pro každého vlídné slůvko má,
jak práci tuší, zabere.

Když srdce dá ti,
navěky tvé zůstane,
a kdo jej ztratí,
ihned nové dostane.

Jen jedinou však vadu má.
mezi všemi těmi ctnostmi,
že hodnotu svou nevnímá
a viní sebe z nelidskosti.

Dej, Pane, lásku bytosti té,
která by láskou věčnou byla,
to srdce čisté, nerozbité
by navěky šťastným učinila.
Autor Badya, 21.01.2008
Přečteno 375x
Tipy 4
Poslední tipující: Nút, estrellita
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zbožné přání... nádherně hladivá básenka

21.01.2008 21:59:00 | Nút

hezky napsane...

21.01.2008 21:48:00 | estrellita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí