Vše je marnost, nic než marnost!

Vše je marnost, nic než marnost!

Anotace: ..jedině Ráj srdce je konečným útočištěm před světem a jeho strastmi.

Kdo má uši k slyšení
necht´ slyší.
Kdo má oči k vidění,
necht´ se rozhlédne okolo sebe.
Kdo má srdce k rozjímání,
necht´ prozří!
Život lidský jest pln
marné činnosti,
marných nadějí
i marného vědění!
V labyrintu světa
není dokonalého,
v labyrintu světa
neexistuje dokonalé řešení!
Všichni jsme jen otroci našich vášní,
všichni jsme jen sluhové společnosti.

Sláva, třikrát sláva
nezkaženému člověku
svobodnému sama v sobě,
co kráčí sámj
nemísíce se s davem,
daleko od ruchu a shonu
našich bláznivých a marných životů,
začínajících dospělostí
a končící smrtí!

Sláva, třikrát sláva tomu,
kdo v labyrintu světa ni nenašel
a tak upřel svůj zrak od všech věcí
do zahrady svého srdce
a konečnou Pravdu
v sobě našel.

Sláva probuzenému člověku
co pronikl z iluzí života
a z okovů společnosti!

Ráj srdce, tot´ domov moudrého.
Ráj srdce, tot´ kniha moudrého.
Zahrada srdce, tot´ chrám moudrého.
Tělo jeho je pak schránka,
kterou uctívá Pána nad iluzí,
Pána všeho tvorstva!!!
Autor Koli, 22.01.2008
Přečteno 351x
Tipy 3
Poslední tipující: excited, Káňátko
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí