Plakaly dámy

Plakaly dámy

Anotace: s krajkovými kapesníčky

Plakaly dámy nad Polskem
za zvuku klavíru
/kapesníčky na míru/
a hloupé rýmy v záňadří.

...
/Dámy, dámy, hladší je
než kapesníčky smáčet
své sametové slzoví
do křišťálu stáčet./
...

Krajkový kapesníček
plisovaný vzdych
/plakaly dámy nad Polskem
já byla jedna z nich./

...
/Dámy, slzy hedvábné
do krabiček z mušlí schovat
a jenom takhle, milé dámy
si na vás budou pamatovat/
...

Plakaly dámy nade mnou
za zvuku requiem
k vonným solím čichaly -

vzdychly a šly domů.
Autor Franti, 25.01.2008
Přečteno 229x
Tipy 10
Poslední tipující: spare, Fish, Rozárenka, Šerák, Bíša, adida
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí