Písař

Písař

Anotace: Báseň o písaři, která v sobě skrývá tvar písmene P ...

Vysvitlo slunko a suší listům ubrečené tváře,
pan písař zas namočil - brk do svého kalamáře
a popisuje prázdné stránky,
které pak vloží do čítanky,
aby se děti měly z čeho učit
a za to vám mohu ručit
ony se učí velmi rády
v příbězích pana písaře nacházejí nové kamarády
a ani netuší, že když přečtou těch pár vět
poznají, že je hezčí ten náš svět
a hnedle se jim žije lépe
ach, jak donedávna byly slepé
ke krásám svojí Matky vlasti,
též přehlížely všechny strasti,
které pan písař dobře vidí
a zapíše pro další lidi.
Autor Obyčejný básník, 26.06.2005
Přečteno 534x
Tipy 1
Poslední tipující: ziriant
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Některé části se mi líbí moc, některé zas moc ne... 80

05.04.2006 18:14:00 | BlackTangerine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí