Přání

Přání

Anotace: Jedinou nedokonalostí přírody je člověk. N.N.

Chtěla bych býti stromem
v nedotčené zemi.
Chtěla bych býti nebem
bez chemických směsí.
Chtěla bych býti stéblem trávy,
jež svobodně roste.
Chtěla bych býti růží s velikými květy,
jež jsou jako krev rudé.
Chtěla bych býti půdou
a bez hnojiv dávat život rostlinám.
Chtěla bych býti svobodnou
a jako ptáci létat naproti krajinám.
Krajinám bez člověka.

Chtěla bych býti něčím,
co má v přírodě svůj význam.
Chtěla bych býti tím,
čím nikdy nemohu být.
Protože význam člověka v přírodě
přiznám se nevidím.
Ale jsem člověkem.
Možná stále budu jím.
Možná to budu právě já,
kdo přírodu navždy zahubí.
Tu jež miluji.
Tu jež mi dala život.
Ten jež bych za ní obětovala...
Autor Demotivovná Dezorientace, 17.02.2008
Přečteno 312x
Tipy 10
Poslední tipující: lady_esik, Ctěný pán, Vlk v rouše, jedam, Lecco, Psavec, Bíša
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Stejné pocity mám, o světě bez člověka, ač sama človk jsem...spíš o světě, kde člověk je, ale sebe využívá chytře a ne tak hloupě k ničení

06.03.2009 09:08:00 | lady_esik

Zas tak tragicky bych postavení člověka v přírodě neviděl... přesto tip:)

21.04.2008 23:32:00 | Ctěný pán

:o)

17.02.2008 22:08:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí