Jeden opilý básník řekl, že Bůh musí být mrtev

Jeden opilý básník řekl, že Bůh musí být mrtev

Anotace: neboť vaše zbraně rozbily oblohu

JEDEN OPILÝ BÁSNÍK ŘEKL, ŽE BŮH MUSÍ BÝT MRTEV,
neboť vaše zbraně rozbily oblohu.
A já se ptám, kde budou spát naše duše,
jsou-li slova básníkova skutečnou pravdou o Bohu.

Plameny ozařují pláně
a kryje je dým,
Tvé dlaně
trhají ohnivé květy,
jsouce žíhány ohněm,
jenž bere ústům Tvým
bezduché poslední věty.
Autor Radiz, 17.02.2008
Přečteno 338x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Beautiful!

15.05.2008 20:03:00 | Katarina Ptolemaios

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí