Nejmenovaná

Nejmenovaná

Anotace: Básnička.. pomohl mi k ní kamarád, jinak bych ji nedokončila...

Na co žít,
proč umřít?
Proč zde být
a dál snít?

Prázdnota a tma,
co pohlcuje okolí
Velký boj a hra,
co nemáš až tak prohraný

Požár a zář,
co do tmy svítí
Oči a tvář,
co znamenají žití.

Domov a rodina,
co teplo nám dává
Krásná tvář nevinná,
co naději dává

Naděje a láska,
jenž mámí úsměv na tváři
Jak zvíře a Kráska
každý jednou zazáří

úspěch a závist,
jež sourozenci jsou
Láska a nenávist,
co věčně se přou.

Spory a hádky,
co unavují lid
Bolest i války
- i přes ně lze žít

Každý z nás dýchá,
svůj úděl má,
o ostatních slýchá,
pomocnou ruku dá.
Autor Lucyinka, 01.03.2008
Přečteno 249x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí