Zpomalený záběr.

Zpomalený záběr.

Anotace: Nikdy by mě nenapadlo, že věc, kolem které chodím roky, mě ještě může inspirovat...

Zpomalený záběr.

Hodiny v kuchyni nikam nespěchají
ukazují sedm hodin a pět minut
dělám si přestávku v pojídání dršťkové
a volám na ženu
ať si pustí zprávy
autobus
který nemá šanci
své zastávky splést
vyjíždí přesně ve čtvrt.

Hodiny v kuchyni nikam nespěchají
i mé pojídání polévky
se podobá zpomalenému záběru sportovního přenosu
musím dávat pozor
aby dršťky roztančené na lžíci
zakončily svou kreaci
až budu chtít já

ne jako tenkrát
když mi ryba vyskočila z akvária
a já jí chtěl spláchnout na toaletě
ale děti mě přemluvily
ať jí dám ještě šanci
ryba plave dodnes
kéž bych se také někdy
dokázal podobně překvapit.
Autor Martin Vodňanský, 04.07.2005
Přečteno 322x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí