Stojím ve tmě

Stojím ve tmě

Anotace: K loňským Vánocům....

Stojím ve tmě

a jen jedna vločka
(jedna malá bílá tečka)
roztéká se na mé skráni
a já jí v tom už nezabráním.

Ach ty malý kousku sněhu,
pročpak svoji chladnou něhu
dopřáváš jen mojí tváří?
Chci ať vločky nocí září!

Ať se klidně snesou z dáli
a zchladí vše, co lidi pálí.
Ať dopadnou do korun stromů,
na louky a střechy domů
a ať padnou i na silnice,
neb i ty jsou jak mé líce
- zmrzlé, byť i přesto bolí,
když je jaro spláchne solí.
Autor Niktor, 07.03.2008
Přečteno 408x
Tipy 4
Poslední tipující: ilona, just me
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí