Odhalená

Odhalená

Anotace: ...

Zkoumáš mě a znáš,
můj Pane.

Necháváš se trápit mojí nedůvěrou,
když se mé pocity spolu perou,
rovnou se rouhám.
Bezedná studnice omylů.
Hloupá hledačka lží.
S pevností křídel motýlů.
Zkoušet vše, co se smí.

Zkoumáš mě a znáš,
a vidíš do mě.

Dovoluješ mi vzpírat se
Tvé vůli.
Tvým pohledům uhýbám,
a přece,
i když nerada, se odkrývám.
Pohled do sklenice
špinavé od mnoha dlaní.
Sepsání petice
za vroucné milování.

Zkoumáš mě a znáš,
a každou vteřinu rád mě máš.
Autor spare, 08.03.2008
Přečteno 244x
Tipy 22
Poslední tipující: maena, Lukáš Rymeš, Martinecka23, Bean, s.e.n, NikitaNikaT., Psavec, Danah, labuť, WhiteSkull, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

obrovská pravda, bez přetvářky, ještě té se tak zbavit, pomiloval by nás.

10.03.2008 13:22:00 | cevert

Pěkná citlivá báseň.

09.03.2008 16:55:00 | s.e.n

Protože jsme lidé.

08.03.2008 12:40:00 | spare

Správně, má nás rád a jen zkouší, jak obstojíme ve složitých situacích...proč jen mu to vracíme v podobě rouhání?

08.03.2008 12:20:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí