Vodníku nezapomeň

Vodníku nezapomeň

Anotace: Melancholická báseň z chvil temnějších, kdy člověk uniká do svého živlu, kde se cítí bezpečně...

Bledá záře nad hladinou
Studená jak led
Svěží vzduch
Vodníku s dýmkou
Popřej mi sluch
Vzpomínej na chvíle minulé
Tam mezi vrbičkami
Za svitu luny
Bludičky tam tančí
Jsou němé a studené
Stíny mrtvých, kteří tu kdysi chodili
Hroby ve stínu lip
Vzpomínáš?
Mužíku zelený
Na stavidle s dýmkou
Sumců králi
Obklopený štikami a kapry
Ztuhlý v led
Proč oči přivíráš?
Se smutkem
Vzpomínáš?
Raci chodí pozpátku
Závidíš jim?
Usměj se trpce
Zalehni v rákosí
Na lože z řas
A nezapomeň vodníku
Nezapomeň
Autor Rikitan, 08.03.2008
Přečteno 267x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Třeba se vodník od raka naučí chodit pozpátku.Vodníci jsou šikovní.

10.03.2008 22:34:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí