Óda na květen

Óda na květen

Anotace: téma bylo zadáno jako DÚ do češtiny:) Prý je to dobrá nápodoba tvorby českých buřičů (zrovna jsme probírali myslím Tomana) ale já takhle píšu normálně... Asi jsem taky tak trochu buřič=)

Byl první máj, pozdní večer
Večerní máj byl lásky čas
Hrdliččin zval ku lásce hlas
a opilý nácek Brnem ječel.

Průvody holých lebek nocí jdou
a z cesty všichni se jim klidí
Brno je plné těchto pololidí
co nacistická hesla do tmy řvou

Brněnské parky narvány k prasknutí
jsou zamilovanými páry
Šeptaj si slůvka, co již předkové znali
Cítím ve vzduchu to milostné vzplanutí

Dneska si řeknou Miluji tě
a láskyplně se laskají
a zítra se zase zhádají
ve vlastním pronajatém bytě

Však květen, to je měsíc krásný,
příroda se po zimě probouzí
a všude barvy, květy vykouzlí,
nám blýskne se na lepší časy

Špatné počasí je pro nás minulostí
jen mráček po nebi se projde
a mír do našich duší vejde
Pojďme vstříc jasné budoucnosti!
Autor Estelle, 10.03.2008
Přečteno 305x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí