Zrcadlení vody

Zrcadlení vody

Anotace: Zahýření myšlenek při pohledu do kaluže vody kde se mihli jako černé stíny dva ptáci...jen malé preludium nad světěm v zrcadleném světě

Černé obrysy bez hmoty a těla
roztahují křídla jako by uletět chtěla;
mihnoucí se záblesky černého světla
v chladném moři záchvěv tepla.
Na zrcadleném podlaží a sfér
nebeských, zemských v souladu těl
mihnou se v kapkách deště jara
v poli kráterů a horských hřebenů
v modrém světě záblesk křídly mává
jediným krokem tento svět překlenu.
Přejdu a rozvířím obraz v něm
záblesky již dávno na nebi jsou
obrazy a kapky tento svět naplnit dovedou
v obrazu stálost a přec tisíc změn.
Autor Prousan77, 17.03.2008
Přečteno 539x
Tipy 6
Poslední tipující: D´Aninka, Psavec, Dilla, Badya
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bez hany a studu,
asi plakat budu,
v náladě kdy básním z plna hrdla vdýchneš žití
a pro ně jen bys mřel,
můj smutek oněměl
a smotal city z miliónů nití.
Tak hluboko by šípy básně tnout mě měly,
by všechny smutky světa oněměly.

Děkuju.

17.03.2008 21:07:00 | Dilla

...Někdy mám pocit, že se v tvých básničkách utopím když se začtu hloub..

17.03.2008 20:44:00 | Badya

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí