Haiku XL-LV

Haiku XL-LV

Anotace: Ještě se k nim někdy vrátím ...

XL
Za vlnou vlna
zas a znovu běží vstříc
ty však unikáš

XLI
Rozkvetká třešeň
spálena prvním mrazem
pláče - jako ty

XLII
Jsem zmítán vichrem
ty jsi má pevná skála
která však klouže

XLIII
V ranním rozbřesku
vidím tvé slzy kolem
rosa mě chladí

XLIV
Jsi kapka rosy
zdobící listí dubu
jaká jsi krásná

XLV
Hřeješ jak tečeš
můj první ranní čaji
posledního dne

XLVI
Jsi tajemná noc
schovaná v jeskyni
neprobádaná

XLVII
Záchvěvy listů
ve vánku tvého dechu
další extáze

XLVIII
Nemotorný muž
jež nedokáže konat
je-li to třeba

XLIX
Skláníme hlavy
když dýchá na nás vítr
jsme jak ty klasy

L
Bere si můj dech
když ráno lezu vzhůru
nemá však právo

LI
Květ lotosový
se rozvine k večeru
jak tvá malá lest

LII
Dýcháme na ně
mráz bere naše cíle
nezahřejeme

LIII
Poslední doušek
a pak už nikdy více
a přece jeden

LIV
Malý samuraj
svádí své bitvy denně
nepřežije však

LV
Svoboda mluvy
vyjádřena mlčením
je nejcennější
Autor Obyčejný básník, 20.03.2008
Přečteno 289x
Tipy 4
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Lota
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Některé jsou opravdu krásné - jak pár slovy říci hrozně moc... I tento styl ti sedí Básníku.

25.03.2008 18:37:00 | Klíček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí