hadrová panenka - Osvětim

hadrová panenka - Osvětim

Anotace: Co dodat?

Ruce, co jen tak vlají ve větru,
a bříško vycpané slámou,
úsměv mi navěky vyšili do tváří
kostěnými knoflíky.
Ruce, co jen tak vlají ve větru,
ty, co se tak snadno zlámou,
ve lněných šatičkách klopýtám zkroušeně
po cestě vystlané hřebíky.

Tělo, co kdosi si sešil z hadříků,
a místo srdce rudý střep,
nikdy se nedozvím, co by mě potkalo,
kdyby mě měli raději.
Tělo, co kdosi sešil z hadříků,
a věčná touha po křídlech,
bytí, co páchne; bytí, co tak smrdí
touhou po ztracené naději.

Kůže mi vybledla z dlouhých dnů od deště,
život, ten vidím jen temně,
všichni mě míjejí a nikdo s nezeptá,
jakou to cítím ztrátu.
Kůže mi vybledla z dlouhých dnů od deště,
a nikdo mě nehladí jemně,
jsem jen hadrová panenka,
co vlaje za větrusama na ostnatém drátu.
Autor emi-lee, 21.03.2008
Přečteno 298x
Tipy 16
Poslední tipující: Equus przewalski, Bíša, Sayonara, whiolet, Noc17, WhiteSkull, Šerák, estrellita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Musím popadnout dech byla neuvěřitelně silná...jen tak dál

03.04.2008 12:46:00 | whiolet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí