Dětství a můj Svět

Dětství a můj Svět

Anotace: no další můj kousek... =o)

Není tomu zas tak dávno,
co na písku jsem si hrál.
Představoval si, že jsem král
a že co chci dostanu hned.
Jak krásný byl ten svět!
Všechno vonělo novotou a dobrodružstvím,
procházel jsem všechny cesty a houští,
aby nic z toho světa nezůstalo mi skryto.
Čas pádil vpřed jako splašený kůň,
a neohlížel se zpět.
 Vzal sebou mé dětství i můj svět.
Život pokračuje dál,
už dávno nejsem král.
Jsem jen pěšákem ve hře života,
ve hře,
kde smrt se s životem potkává.
Tu hru jednou jistojistě prohraji.
Doufám, že prožiji ji ve štěstí a lásce,
a nepotkám žádného špatného rádce,
který předčasně dá mi mat.
A skončí tak všechny naděje,
pro které rozhodl jsem se s životem prát.
Autor básníř, 11.07.2005
Přečteno 289x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí