Matka a dcera

Matka a dcera

Anotace: Tak toto jsem zcela z posledního namlela dneska před chvilkou asi tak kolem deváté hodiny,přestože zcela zmožena malovaním bytu jsem napříč tomu usedla k počítači a napsala šnečím tempem báseň... Jak se bude líbit je jen na Vás :-))

********************************************************

Bájnému oři po boku,
kráčím-li rájem,
budu hřívou.
Odhodím smysly, otroku,
byl jsi mému srdci májem,
jediným. A oni plivou
po Tvém jméně,
než dostanou duši.
Tváří se ukřivděně,
když kradou Ježíši
i jeho Marii.
Ale Ty se usmíváš
a Jsoucno kráčí v ráji,
v nitru, kde je ukrýváš.

Nevím. Proč?

Směješ se a křičíš:

"Dávám životu křídla!

A Ty, hřívo, nepřestaň vlát
v rytmu žití
pro mě!

Jsem Tvoje matka!
Jediná!
Ryzí!

A Ty má dcera,
dítě z vizí!"

Ne svému otci, to Bohu po boku,
vláčím-li peklem svůj hřích,
navždy budu hřívou!
Teď mlč, otroku,
sic na Tebe plivou.
Jsi to křídlo
a já hřívou
bájného oře!

S Bohem jdu proti kléře

dobrovolně na smrt.
Autor Jasmin de Paris, 11.07.2005
Přečteno 859x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí