Obrana

Obrana

Anotace: Prototypy lidského chování...(určeno několika málo lidem, kteří si to stejně nikdy nepřečtou a i kdyby, tak nepochopí:-(...)

Když blíží se zvenčí nebezpečí,
jak pštros můžeš hlavu schovat jen
a v písku čekat až to skončí,
až čas vezme s sebou ten zlý sen.

Nebo si zahrát na hada
a použít zub jedový.
Útok je nejlepší obrana,
však srdce tvoje zledoví.

Ježek se schoulí v klubíčko,
bodliny místo hradeb má,
jenom se skrčí maličko
a před světem se uschová.

Metoda možná to není správná,
přesto mně zdaleka nejbližší,
důvěřivost ta bývá zrádná,
zklamání máloco utiší.
Autor Eve, 11.07.2005
Přečteno 325x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tadyta básnička se na druhou stranu moc povedla....100

11.02.2006 23:00:00 | airelle

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí