Konec - The End - Ende

Konec - The End - Ende

Anotace: Slova člověka jež umírá a je se vším srovnán.

Na nemocničním lůžku ležím,
ležím a pln smutku usínám,
usínám snem krásným i bolavým,
usínám a nad bolestí se kroutím,

plíce hoří, mysl se bortí, tělo umírá,
umírá život jeden malí bezcený život,
život zhasíná jak svíce poddajná,
život mizí tělo křící mysl se bortí,

pláču a vztekem se klepu, nechci umřít,
celý den se třesu a smysl života mi utíká,
utíká mi síla žít a bojovat, síla chtít žít,
ležím na lůžku a přeji si jen klidně odejít,

odejít a blízké zde zanechat, zvracím krev,
krev tmavou, hnusnou, nehezkou, krev svou,
pláču a tělem se křeče bolesti prohání,
prohání jak koně na dostizích,

umírám lidi, umírám a ničeho nelituji,
nelituji dnů co jsem prožil, nelituji ničeho,
snad jen jedné věci ano, miloval jsem a znal,
poznal a věděl co to je milovat, dar od boha,
poznal, miloval a umřel.
Autor SvenHassel, 23.03.2008
Přečteno 318x
Tipy 2
Poslední tipující: drahý, fuu
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí