Válka

Válka

Anotace: U televizních novin vzniklo...

Já sedím ráno ve škole,
jiný však musí na pole.
Na pole válečná zabíjet lidi,
pánové nahoře, ať se dnes stydí.

Sedí si, klábosí, jednají o právu
a voják zasažen padá teď na trávu.
V křeči se svíjí, v bolestech umírá,
navěky oči právě teď zavírá.

Pod drnem leží tu tisíce těl,
Který z nich zemřít toho dne chtěl?
Autor Manik, 12.07.2005
Přečteno 313x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí