Poezie

Poezie

Anotace: Jedna obyčejná :-)

Už opět sedím v metru
a skládám ti básně,
popleta mladý v černém svetru,
co možná píše krásně,

však těžko někdo posoudí to,
dnes už se nečte – poezie,
a přesto je mi to trochu líto,
protože ona víc než žije.

Žije na jaře, v zimě, v létě
a její slova všude kolem znějí,
žije na celém celičkém světě
a dívky se při ní přenádherně smějí.

A to je účel staré dámy,
která se v krajky obléká,
aby její taje byly známy,
a aby potěšila člověka.
Autor Obyčejný básník, 12.07.2005
Přečteno 318x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Obyčejný básník co napsal obyčejnou báseň... Jen jestli je tak obyčejný jak říká? Jen jestli je ta báseň tak obyčejná?
Obyčejný nejsi a tahle báseň také ne...100

08.04.2006 10:37:00 | BlackTangerine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí