Sluha

Sluha

Anotace: .............inspirace od Goldoniho

V italském městě,sluha se toulá,
svého pána hledá,
ptá se tam,
ptá se tady,
kde jen najde někoho,komu sloužit bude,
peníze mi chybí,
v břiše mi kručí,
tu však na něj štěstí,
lehce se usměje,
jeden pán támhle,
druhá pán támhle,
/ ale přece nemůžu sloužit dvěma pánům najednou....to přece nejde... ne. co? a proč by to jako nešlo ?/
dva páni,dva obědy,dvakrát žold,
však dvěma pánům sloužit nejde,
/po chvilce/
sluho svého pána/svých pánů/,kde jen běháš,
tvůj pán,po tobě shání,
teďka tě potřebuje,musíš mu zařídit pár maličkostí,
velký seznam ti dává,měšec plný,
však neztrať ho,jinak trest tě nemine,
/za chvilku/
tvůj pán,přes ulici na tebe volá,
kde jen lítáš,sluho hladový,
zařiď oběd,dopis na poštu odnes,
spěchej rychle,poledne brzy nastane,
/na ulici sluha povídá/
to jsem zvědavý,jak to dopadne…
Autor Vlk v rouše, 28.03.2008
Přečteno 216x
Tipy 13
Poslední tipující: W.O.K.O., Šerák, Robert Thomas, cevert, Bíša, Psavec, Princezna.Smutněnka, mamina, Eviah, Silvie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No jo... Trufaldino :o) Pěkná básněnka!

29.03.2008 08:55:00 | W.O.K.O.

:D... pěkné

28.03.2008 19:10:00 | Šerák

Tuhle hru miluju.

28.03.2008 14:02:00 | Princezna.Smutněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí