Vidím?

Vidím?

Anotace: Jak víme co vidíme?? Nešálí nás jen svět závojem lehkého okouzlení krás? A jak vlastně vidíš ty on? Vidíme stejně či každý jinak?? Takové věci jsou nám hádankou, jak jiní vidí svět??

Vidím to, co mám vidět
nebo pouhý odraz zřím?
Obrázek přikrášlený a stydět
se za slepotu v slunci poledním?
Vidím
Strom nebo jiné věci snad
a nelámu si hlavu zda-li se nepletu
ve svém závěru.Tak bez záhad
poznám stromy, ptáky, člověka, ale jste tu?!

Často kouzelník levným trikem ošálí
náš zrak.Proč tedy svět velký
nemate nás? Pravda se lehce zakalí
a rozum oklamán - náhle tak tenký.

Co vidíš ty, on nebo já je stejné
či snad jinak vidíme stejný třpyt?
Co z obrazů světa vzejde?
Nezbývá nám než očím uvěřit.
Autor Prousan77, 28.03.2008
Přečteno 303x
Tipy 1
Poslední tipující: Dilla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Třeba jsme všichni jen jeden levný trik...

31.03.2008 17:45:00 | Badya

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí