Ticho kalných rán

Ticho kalných rán

Anotace: Kategorií basně si nejsem jistá, tak se už předem omlouvám :-)

Před tichem kalných rán
Utíkám,
Protože duše má je jen němý chrám
/bez modliteb/
A moje oči jsou jen odrazem zběsilých křivd a ran
/nejsou už plné proseb/

Srdce mé touží a nenásilně se zmítá,
Když v tvém nebi svítá
uprostřed rozbřesku bez úsvitu.

Jeden dotek a prostá bolest tiché touhy,
Co nedokáže lhát.
Jeden útěk, co nepřinese řešení
Jedna zpověď, která mi stejně nedá rozhřešení.

Vzduch je zabalen do oparu z dehtu
Jak v krajce ze sametu
A z každého rohu
je cítit tvoje vůně,
Díky níž naleznu tisíc důvodů
Proč se znovu nadechnout
/proč žít/
Proč mi znovu vzduch do plic vdechnout

Před tichem kalných rán
Už dnes neutíkám,
Protože vím, že nenajdu cestu,
Kterou se ubírat mám,
Dokud se pravdě do očí nepodívám…
Autor Megs, 31.03.2008
Přečteno 341x
Tipy 12
Poslední tipující: malá čarodejnice wiggová netopýrková, Severka, jedam, Psavec, WAYWARD, Bíša, Nút
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dobře...hezká

16.07.2008 19:29:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

Pěkná, líbí se mi.

31.03.2008 19:21:00 | Psavec

...dobře se to četlo.

31.03.2008 18:20:00 | WAYWARD

Někdy je pohled pravdě do očí příliš krutý .. někdy je lépe nevědět.. někdy ... a jindy se zase bez ní nedá nadechnout a jít hledat další cestu ...

31.03.2008 17:15:00 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí