Hospodská

Hospodská

Ještě jednou!
Štamprličku na zdraví.
S lehkostí obrací pohár.
A znovu a znovu.
Před bistrem leží
jako kus pohozeného masa.
V hadrách ze sekáče,
s vůní ne od Diora.
A přeci je mě ho líto.
Noci jsou ještě studené
a tak dlouhé.
Zoufale hledám někoho,
kdo by se o kamaráda
v láhvi postaral.
Je tu také jeden
měkota, co dopadl
o trochu líp.
Nakládá svůj položivý
protějšek na záda
a ztěžka opouští
přístav lehkého bytí.
Mezitím se z hospůdky
ozývají hlasy.
Na zdraví, dej si jednu taky.
Svět sice nepřišel o mizeru,
svět se stále točí.
Když nespustíš včas závoru,
kde a jak skončíš?
Autor devcatko z jetele, 01.04.2008
Přečteno 262x
Tipy 3
Poslední tipující: jerabina, jedam
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná :) děvčátko z jetele ;)

05.04.2008 20:24:00 | Puck

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí