Moudrost?nebo nicota?

Moudrost?nebo nicota?

Anotace: Bbbzzzzz...jak moucha na poli....:)

Moudrost?nebo nicota?
I když je skrytá,ušlechtilost světcova
Dokáže ozářit všechno a kohokoli.
Drobný květ jasmínu,i když se uschová,
Omamně,sladce voní všude po okolí.

Tomu,kdo o sebe dbá,a tomu,kdo nedbá,
čiň stejně-různé výsledky přijdou.
Na dvě políčka padla úplně stejná setba-
Tam klasy vzrostou krásně,tam s bídou.

Na velké osobnosti i chyby malé
vidíme,na lidech nepatrných ale ne.
Naprasklý drahokam prohlížíš stále……
Kdo si však všimne puklin běžného kamene?

Co se stane,když hloupý člověk zbohatne?
Má nové starosti a staré ty si podrží.
Když voda v pádu bublá,chce se výšky dobrat?Ne.
Ta voda jen a jen chce padat do strží.

Kdo obejít se nechce bez hříchu
A ctnost ho jednou pro vždy omrzí-
Nepodobá se cedníku?
Propouští dobré,špatné podrží.

Nicotní lidé bývají tak domýšliví!!!
Moudrý jen tichem skromnosti je obléhán.
Potůčky vlastní síle zurkotem se diví.
Slyšeli jste však směšně hlučet oceán?
Autor Detektor, 06.04.2008
Přečteno 269x
Tipy 1
Poslední tipující: fialová
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí