Život není pohádka

Život není pohádka

Anotace: kontrast pohádek a reality

Usnout jak Růženka Šípková

spánkem, jenž dlouho potrvá,

čekat v hlubokém snění,

až okolní svět láska změní.

Dostat tři oříšky čarovné,

pomocí nichž zázrak nastane

a z obyčejné dívky stane se

překrásná princezna na plese.

Ošklivé káčátko osamělé

v nádhernou labuť promění se cele

a nikdy už smutek nepocítí,

v srdci rozkvete mu lásky kvítí.

Tak v každé správné pohádce to bývá,

že dobro s láskou vítězívá,

však život náš žel není pohádkou

a někdy zdá se smůly hromádkou.

Pak nezbývá, člověče milý,

než obrnit se vírou, pílí,

dál svůj osud trpělivě snášet

a lásky plamen nenechat si zhášet.
Autor Lea de Bahn, 09.04.2008
Přečteno 324x
Tipy 4
Poslední tipující: Adeleide Gregory, Psavec, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí